woensdag 2 maart 2011

ScoutWinterweekend

Het winterweekend van scouts werd voor de eerste keer samen met scouting Pius XII gehouden. En dat werd een groot succes, want het klikte meteen tussen de beide scoutinggroepen. Ook was er een klik tussen de stafleden. Op de regenachtige, donkere vrijdagavond openden wij met de horrortocht, georganiseerd door onze explorers, in het bos van Rimburg. Tijdens die tocht was een aantal scouts behoorlijk geschrokken van de enge wezens die daar rondliepen… Er liep bijvoorbeeld een man zonder hoofd rond! Brrr…
Van al die enge gebeurtenissen kregen de scouts wel honger. Daarom kregen ze frikandellen, door staf Pius XII halfgebakken in de oven. Nadat ze die hadden opgesmuld was het bedtijd. Maar iedereen had veel moeite om stil te zijn na bedtijd…
Op de zaterdag, na flinke ochtendgymnastiek en ontbijt, speelden de scouts Reuzentwister. Rond 12 uur waren de scouts gestart met een pittige speurtocht. Maar één van de vier patrouilles had hem uitgelopen. Na deze zware tocht werd macaroni met flink gekruide bolognesesaus gemaakt. Natuurlijk maakten we ook een toetje: brownies!
Na al dat lekkere eten, hadden we gekeken naar zombiefilm “Shaun of the dead” (Dat is een enge, bloederige zombiefilm, maar dan met Engelse humor). Sommige scouts durfden niet naar de bloederige scenes te kijken, waarin de darmen uit de buik werden getrokken.
Al snel na afloop van die film vielen vele scouts in slaap. De stafleden ook! Toen wij wakker werden, waren Sandra en Ralph (Pius XII) al eieren met spek aan het bakken voor ons. Mmm lekker…! Na het lekkere ontbijt moesten we het hele gebouw poetsen. Maar we deden dat op een leuke manier: in de vorm van een spel! Voor iedere taak die je uitvoerde, kon je geld verdienen. Wie het meeste geld verdiende, won. Iedereen was enthousiast bezig met geld verdienen: toiletten poetsen, borden afwassen, bekertjes afdrogen, ramen lappen, vloer in de was zetten. Als er geen taak meer over was, liepen ze teleurgesteld weg! Na de flinke poetsbeurt was het hoog tijd voor de lunch: tosti’s, gebakken door staf Pius XII. Lekker! Na zo’n luxe lunch gingen we smokkelspel spelen in het bos achter het scoutinggebouw. Tijdens dat spel was Robbie, scout van Pius, zijn schoen kwijtgeraakt in de modderpoel (!) We konden zijn schoen niet meer terugvinden in die drab. Dus hij moest met één schoen terug naar HK lopen… Na dit succesvol weekend ging iedereen moe, maar zeer tevreden, naar huis. We wilden zeker zo’n weekend nog een keer houden. Misschien volgend jaar weer!

Stafteam Scouts van Eygelshoven